19 Dec 2018
December 19, 2018

Exemple de fenomene optice

0 Comment

Sfarsitul sec. la scurt timp după aceea Galileo a făcut ONU Telescop cu care a observat sateliţii lui Jupiter, Vénus Planeta, petele Solare şi rotaţia soarelui. En 1609, Hans Lippershey a construit primul Telescop. En plus, prin laserul-fascicol Luminos subtire, intens-situat la capatul fibrei optice DIN interiorul endoscopului se pot rezolva probleme organique interne. Cu toate ca Teoria lui Huygens a Stabilit Natura ondulatorie a luminii, EA nu conţinea încă destul de precis caracteristica fondamentală a unui proces ondulatoriu: frequitatea dublă, spaţială şi temporală. La trecerea dintr-un Corp transparent-APA-in altul-Aerul-Raza de Lumina se frange! Fenomenele optice sunt Partile fizicii Care se ocupa cu Studiul propietatilor Lumini si cu cel al mecanismului vederii se numeste Optica. Acest FENOMEN este numit réflexie totala. Celălalt Era Christian Huygens, Care a dezvoltat Teoria ondulatorie a luminii (CEEA ce i-a permis să explice multe fenomene). Prin fibrele optice se pot Lumina LocURI imposibil de abordat cu Lampi traditionelle caidale. Dar această ipoteză Era greu de împăcat nu numai cu faptul că razele de Lumină se curbeazǎ în spatele obstacolelor, ci şi cu Proprietatea acestora de a nu se perturba réciprocité atunci Când se intersectează.

Albert Einstein. Atenuarea aberatiilor cromatice se realizeaza prin utilizarea unui en tandem format DIN Lentile convergente + divergente lipite, compuse DIN sticla Crown si Flint. La orele de desen, cand ai Bagat de seama ca péninsule pare Franta. Dar masuranu-i adancimea cu ajutorul unei nuiele, ai constatat ca estimarea ta a fost gresita! Astfel, către sfârşitul secolului al XVII-Lea au luat naştere Două teorii ALE luminii: Teoria emisiei (sau Teoria 3 corpusculara) care considerǎ a Lumina drept un flux de particule ce se deplasează rectiliniu şi Teoria ondulatorie Care privea Lumina ca propagarea unor unde în eter. Unele fibre optice sunt făcute DIN plastique. Folosind o Prisma triunghiulara de sticla a descompus Lumina intr-un SPECTRU. Teoretic, Lumina poate fi transmisă printr-o astfel de bachetă de sticlă optică, Dacă indicele de réfractţie al sticlei este mai mare destept indicele de réfractţiei al aerului. Totuşi, după aproximativ 100 de Ani, Teoria corpusculară a luminii a început să fie din nou acceptată. La SCURTA distanta de sursa sa, propagarea luminii in spatiul Liber sont un cu totul Alt aspect.

Abia în Secolul XI Alhazen stabileşte anatomia ochiului, arătând că Lumina intră şi nu pleacă DIN Ochi. Prin urmare, la aceasta interfata, Lumina Alba incia va fi descompusa in raser de Lumina monocromatice, FENOMEN accentuer la traversarea fetei de emergenta. Descompunerea luminii Albe Solare prin prisme daca razele Emergente vor fi captate PE un ecran Alb, se vor observations Pete colorate in culorile Curcubeului iar trecerea de la o culoare la Alta facindu-se in mod continuu (SPECTRU coontinuu). Acest FENOMEN STA la baza aberatiei cromatice un lentilelor si obiectivelor. Dans anii 1660, savantul englez Isaac Newton facea diferite experiente cu Lumina. Refractii prin Prisma Optica la Decker interfetei de emergenta E, dintre a doua FATA si AER, datorita raportului dintre indicii de refractie, Raza emergenta sufera o noua refractie, de aceasta Data INSA se va indeparta de normala, Sub un unghi de emergenta Iâ € ™, rezultind o Raza emergenta deviata cu un unghi total Theta. De asemenea cunoastem ca indicele de refractie este dépendant de lungimea de UNDA, adica mai mare pentru radiatia albastra si mai mic pentru radiatia Rosie, pentru sticla obisnuita. Ulterior mulţi Alţi fizicieni au făcut nenumărate expérimentente, încercând să aducă argumente în favoarea unei teorii sau alteia. Newton sustinea Natura corpusculara a luminii si se baza PE caracterul rectiliniu al propagarii luminii si PE legile reflexiei, pe care le Asemana cu ciocnirea corpurilor. Un cablu de fibre optice constă în mai multe feu de sticlă, DIN Care fiecare este capabil să transmită mesajele la viteze adéquat de viteza luminii.